הכמיהה לישן – הישן החדש reuse של חפצים/רהיטים
אל תפתרו מהדברים הישנים כל כך מהר, תבחנו, תבדקו ותראו אם תוכלו לעשות בפריט שימוש מחדש. בוודאי אם אתם קשורים לפריט מסוים ואתם לפני מעבר דירה, תבינו עם עצמכם אם יש לכם ערך סנטימנטלי. אל תזרקו כל כך מהר ! כל דבר ישן בבית יכול להפוך לחדש. החידוש יכול להיות בצבע או אפילו בצורה אם נשתמש בו כפונקציה חדשה.
זה לא אומר שהבית הופך לחלל איסוף לרהיטים פצועים, זה רק אומר שאנחנו נותנים מקום בחיינו גם לישן ומרפדים את החיים עם משמעות. היום אני מוצאת המון אנשים סביבי שפותחים ארנקים ביתר קלות ולוקחים הכל חדש. כאילו קיימת חוסר הבנה שברהיט הישן הזה קיימים רבדים שונים של סיפור, של חומר, של צבע. הסיפור הזה של אותו רהיט יכניס אל ביתכם נשמה הביתה, עומק וסיפור אישי שלכם. אותו רהיט שבחרתם להשאיר יביא איתו חוויה וזיכרון באיך היה ולמה שימש וכמה טוב הוא נראה היום וגם יזכיר זמנים ומקומות אחרים: "הוא נאסף בפינת הרחוב, של הדירה שגרנו בה כסטודנטים כשהילדים עוד בכלל לא היו בתכנון" .
אתם לא חייבים לקחת על עצמכם את מלאכת השיפוץ של הרהיט. יש כיום מספיק בעלי מקצוע שמתעסקים בחידוש וצביעת רהיטים ישנים, רפדים וכו'. אז המלצה שלי במקום לבחור ללכת רק לחנויות מהשורה הראשונה אפשר להסתכל גם בצדדים תרתי משמע גם צידי הרחובות בזמן שנוסעים באוטו, אולי תראו פריט שמישהו כבר לא רצה ולכם הוא יתאים כמו כפפה ליד, או לחלופין אם אהבתם את הרעיון של להכניס ריהוט עם עומק הביתה ניתן לרכוש ריהוט יד שנייה בשוק הפשפשים גם בחיפה וגם ביפו וגם במחסנים שמיבאים מאירופה ריהוט יד שניה בכל מיני ישובים בארץ.